ירושה

ירושה

תכנון חלוקת העיזבון לאחר פטירתו של אדם הוא אחד החלקים החשובים ביותר בניהול פיננסי אחראי בחייו. במדינת ישראל תהליך תהליך הורשת העיזבון של המנוח נקבע על ידי הדין העברי על פי עקרון העל "מצוה לקיים דברי המת".

החוק המסדיר את ענייני חלוקת העיזבון של המנוח לאחר פטירתו הוא "חוק הירושה, תשכ"ה – 1965" (להלן: "החוק") הקובע כי לאחר פטירתו של אדם עובר עזבונו ליורשיו על פי דין או צוואה שערך.

מה קורה לרכושו של אדם לאחר מותו? ברירת המחדל – ירושה על פי דין

לפי החוק במדינת ישראל, כאשר אדם נפטר ולא ערך בחייו צוואה, יחולק עזבונו על פי דין כך שירשו את עזבונו יורשיו החוקיים באחוזים שונים על פי מעמדו האישי.

סדר הירושה נקבע בדרך כלל לפי קרבה משפחתית, כש"במעגל הירושה הראשון" נמצאים בן זוגו וילדיו של המנוח. ואם המנוח רווק ללא ילדים או בן זוג ירשו אותו "במעגל הירושה השני" אחיו והוריו.

מהו עיזבון?

עיזבון הוא כל הרכוש אותו אדם צבר במהלך חייו, לרבות נכסי נדלן ומיטלטלין, נכסים פיננסים לרבות חסכונות קרנות או מניות, וקניין רוחני בדבר זכויות יוצרים ליצירות שיצר המנוח במהלך השנים.

בעוד שברירת המחדל במדינת ישראל היא ירושה על פי דין, לא תמיד היא תתאים להעדפותיהם של המנוח או לדינמיקה המשפחתית. עריכת צוואה מאפשרת לשלוט על אופן חלוקת העיזבון בין היורשים השונים גם אלו שאינם יורשים על פי דין, לרבות לחברות וארגוני צדקה.

על מנת לחלק את עזבון המנוח על פי דין יש להוציא "צו ירושה" לעיזבון המנוח.

משרד עורכי דין בר הורוביץ  מתמחה בניהול ההליך להוצאת צו ירושה, והגשת הבקשות בעניין לסמכות המתאימה.

מידע נוסף על עריכת צוואה ניתן למצוא כאן.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

WhatsApp